IMO vloerbedekking

IMO vloerbedekking speciaal voor de scheepvaart

Om de veiligheid op zee te kunnen waarborgen, moeten schepen aan allerlei belangrijke eisen en voorwaarden voldoen. Deze hebben niet alleen betrekking op regelgeving omtrent de bouw van schepen en het navigeren op zee, maar ook op de in het ontwerp gebruikte materialen. Naar aanleiding van verschillende scheepsrampen in de eerste helft van de twintigste eeuw is vanuit de Verenigde Naties de IMO opgezet, wat staat voor Internationale Maritieme Organisatie. Het agentschap telt 170 aangesloten landen en functioneert als toezichthouder bij het bevorderen van de veiligheid voor de scheepvaart. Zo is er ondere andere IMO vloerbedekking, waarvoor specifieke veiligheidseisen worden gehanteerd. 

Waarom IMO vloerbedekking?

De Internationale Maritieme Organisatie richt zich in het bijzonder op brand- en milieuveiligheid. Binnen de transportsector moet aan deze zaken optimale aandacht worden besteed, zodat de risico's voor mens en milieu zoveel mogelijk kunnen worden beperkt. De richtlijnen die de IMO opstelt, worden door de meeste landen dan ook serieus genomen en toegepast. Hierin is onder meer bepaald dat in de scheepsbouw alleen materialen mogen worden gebruikt die voldoen aan de veiligheidseisen voor brandbaarheid en rookontwikkeling. IMO vloerbedekking is een goedgekeurde en slipveilige scheepsvloerenbedekking die de verplichte brandtest succesvol heeft doorstaan. Het wordt gemaakt van polyurethaan, dat zowel voor binnen als buiten geschikt is. 

NEEM DIRECT CONTACT OP

IMO vloerbedekking duurzaam en flexibel

Vloerbedekking voor schepen dient niet alleen het ontstaan van giftige dampen tegen te gaan en bestand te zijn tegen brand. Deze moet namelijk ook een goede resistentie hebben tegen de inwerking van chemicali├źn, terwijl de kans op het ontstaan van scheuren of beschadigingen eveneens zo klein mogelijk moet zijn. Vloerbedekking die volgens IMO-normen is gemaakt voldoet hier in alle opzichten aan en bezit bovendien de juiste flexibiliteit. Een goede elasticiteit is van belang, omdat een schip op zee constant in beweging is en niet zelden aan meerdere schommelingen tegelijkertijd blootstaat. Bent u ge├»nteresseerd in IMO vloerbedekking op maat, dan kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen bij Prolance.